Tilapija u bijelom vinu
Sočna, ukusna i jednostavna za pripremu.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 2 listića lovora
- 15 cherry rajčica
- 1/2 šalice suhog bijelog vina
- 1/2 šalice povrtnog temeljca
- 2 fileta tilapije
- naribana korica i sok od 1 limuna
- sol
- papar
Priprema
U velikoj tavi zagrijte ulje. Dinstajte luk 2 minute. Dodajte češnjak i dinstajte oko 30 sekundi. Dodajte malo soli, rajčice i lovor, poklopite i smanjite vatru na najmanje. Kuhajte oko 10 minuta, povremeno miješajući.
Dodajte vino i temeljac. Pustite da proključa i kuhajte 1 do 2 minute. Dodajte tilapiju, prelijte ih limunovim sokom, posolite i popaprite. Poklopite i kuhajte 10 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeTilapija s kuskusom25 min12345
-
Jela od ribeTilapija s komoračem45 min12345
-
Jela od ribeTilapija sa sezamom i senfom35 min12345
-
Jela od ribeTilapija s ljetnim povrćem40 min12345
-
Jela od ribePečena tilapija s limunovim sokom20 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345