Tjestenina s lososom i češnjakom

Ukusan i hranjiv ručak za vruće ljetne dane.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250g tjestenine
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/2 šalice nasjeckanog bosiljka
- sol
- papar
- sok i korica od 1 limuna
- 1 filet lososa
- 1/2 šalice parmezana
Priprema
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Zagrijte pećnicu na 170°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Losos posolite i popaprite i stavite na lim za pečenje. Pecite u pećnici 15 do 20 minuta.
Zagrijte ulje u tavi. Dodajte tjesteninu, češnjak, maslinovo ulje i bosiljak. Posolite i popaprite po želji. Dodajte sok i koricu od limuna. Dodajte losos i dobro promiješajte. Dinstajte 5 do 10 minuta, pospite parmezanom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos sa špagetima20 min12345
-
Jela od ribeZeleni rezanci s lososom20 min12345
-
Jela od ribeŠpageti s lososom i crvenom paprikom45 min12345
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
Popularni recepti
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345
-
Jela od mesaJuneći gulaš s krumpirom1 h12345