Tjestenina s rajčicom i tunom
Brzo pripremljen ručak za sve ljubitelje tjestenine.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 sjeckana češnja češnjaka
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 2 konzerve pelata
- sol i papar
- 4 žlice maslaca
- 2 konzerve komadića tune
- 450 g tjestenine
Priprema
- U većoj posudi zagrijte maslinovo ulje preko srednje jake vatre.
- Dodajte češnjak i pirjajte 1 minutu. Dodajte 2 žlice peršina i kuhajte 1 minutu.
- Dodajte pelate i začinite solju i paprom.
- Kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne, oko 20 minuta.
- Dodajte maslac, a zatim umiješajte tunu.
- U međuvremenu, skuhajte tjesteninu al dente i ocijedite.
- Dodajte tjesteninu u umak od tune i dobro promiješajte.
- Prije posluživanja ukrasite s malo peršina.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeTjestenina s tunom i šampinjonima40 min12345
-
Jela od ribeSendvič s bogato začinjenom tunom30 min12345
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
-
Jela od ribeTjestenina s tunom i ricottom30 min12345
-
Jela od ribeKremasti složenac od tune i tjestenine45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345