Tjestenina s rajčicom i tunom
- Objavljeno: Utorak, 01.01.2019.
Brzo pripremljen ručak za sve ljubitelje tjestenine.
Sastojci
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 sjeckana češnja češnjaka
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 2 konzerve pelata
- sol i papar
- 4 žlice maslaca
- 2 konzerve komadića tune
- 450 g tjestenine
Priprema
- U većoj posudi zagrijte maslinovo ulje preko srednje jake vatre.
- Dodajte češnjak i pirjajte 1 minutu. Dodajte 2 žlice peršina i kuhajte 1 minutu.
- Dodajte pelate i začinite solju i paprom.
- Kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne, oko 20 minuta.
- Dodajte maslac, a zatim umiješajte tunu.
- U međuvremenu, skuhajte tjesteninu al dente i ocijedite.
- Dodajte tjesteninu u umak od tune i dobro promiješajte.
- Prije posluživanja ukrasite s malo peršina.