Zapečena tilapija s artičokama

Blagi okus artičoke ovo jelo čini još boljim.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 276 kcal / 1.154,78 kJ
Sastojci
- 4 filea tilapije
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 1/3 šalice nasjeckane rajčice
- 170g očišćene artičoke
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica peršina
- 1 limun
Nutritivne vrijednosti
Kalorije 276
Proteini 37g
Ukupno masti 2g
Vlakna 2g
Uljikohidrati 7g
Kolesterol 54mg
Natrij 288mg
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
Ribu stavite na lim. Pospite češnjakom, solju i paprom. Nasjeckajte artičoke, pomiješajte ih s rajčicama i dodajte u lim za pečenje. Prelijte uljem i pospite peršinom. Stavite da se peče oko 12 minuta.
Limun narežite na kriške i poslužite s pečenom tilapijom i povrćem.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeBakalar na malo drugačiji način40 min12345
-
Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
-
Jela od ribeLosos s češnjakom i đumbirom1 h12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345