Zapečena tjestenina s tunom
Ukusan ručak za cijelu obitelj.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300g tjestenine
- 1 nasjeckana glavica luka
- 1 nasjeckani češanj češjnaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 160g tune iz konzerve
- 800g nasjeckane rajčice
- 2 žličice origana
- sol
- papar
- 100g naribanog cheddara
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Tjesteninu kuhajte 2 minute kraće od vremena na uputama na pakiranju.
Zagrijte ulja u tavi, dodajte luk i češnjak, dinstajte 2 do 3 minute. Dodajte rajčice, origano, sol i papar. Pustite da proključa i pustite da se kuha još 5 minuta. Dodajte tjesteninu i tunu i dobro promiješajte.
Namastite vatrostalnu posudu, stavite tjesteninu, pospite cheddarom i pecite dok se sir ne rastopi.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeTjestenina s tunom i šampinjonima40 min12345
-
Jela od ribeSendvič s bogato začinjenom tunom30 min12345
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
-
Jela od ribeTjestenina s rajčicom i tunom45 min12345
-
Jela od ribeTjestenina s tunom i ricottom30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345