Zapečena tjestenina s tunom

Ukusan ručak za cijelu obitelj.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300g tjestenine
- 1 nasjeckana glavica luka
- 1 nasjeckani češanj češjnaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 160g tune iz konzerve
- 800g nasjeckane rajčice
- 2 žličice origana
- sol
- papar
- 100g naribanog cheddara
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Tjesteninu kuhajte 2 minute kraće od vremena na uputama na pakiranju.
Zagrijte ulja u tavi, dodajte luk i češnjak, dinstajte 2 do 3 minute. Dodajte rajčice, origano, sol i papar. Pustite da proključa i pustite da se kuha još 5 minuta. Dodajte tjesteninu i tunu i dobro promiješajte.
Namastite vatrostalnu posudu, stavite tjesteninu, pospite cheddarom i pecite dok se sir ne rastopi.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
-
Jela od ribeTjestenina s tunom i šampinjonima40 min12345
-
Jela od ribeSendvič s bogato začinjenom tunom30 min12345
-
Jela od ribeTjestenina s rajčicom i tunom45 min12345
-
Jela od ribeTjestenina s tunom i ricottom30 min12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345