Zapečeni losos

Zapečeni losos

Zapečeni losos
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Losos zapečen s rajčicama i kruhom.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 luk kozjak
  • 1 žlica ulja
  • 250 g špinata (smrznutog)
  • 1 do 2 kriške starog kruha
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 stabljike peršina
  • 1 žlica maslaca
  • 125 g mini rajčica
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić
  • 75 g vrhnja
  • 2 fileta lososa

Priprema

Luk izrežite na kockice. Pirjajte luk na ulju dok ne omekša. Dodajte smrznuti špinat i 3 žlice vode. Pokrijte i kuhajte 15 minuta uz povremeno miješanje. Nakon toga maknite poklopac i kuhajte 5 minuta.

Ogulite češnjak i izrežite ga na kockice. Operite peršin i nasjeckajte ga. Zagrijte maslac u tavi i prepržite češnjak. Dodajte peršin. Kruh nasjeckajte i pržite dok ne dobije zlatnu boju.

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Rajčice prerežite na pola. Špinat začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Stavite u vatrostalnu posudu zajedno s rajčicama i prelijte vrhnjem.

Operite filete lososa i osušite ih papirnatim ručnicima. Začinite ih solju i paprom i stavite ih na špinat.

Losos stavite na špinat, a na losos kruh s češnjakom. Pecite u pećnici oko 20 minuta.

Izvadite losos iz pećnice i poslužite s rižom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti