Zapečeni losos s rajčicom i bosiljkom

Bogato začinjeni file lososa.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
- 1 žličica soli
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 700g filea lososa
- 2/3 šalice sitno nasjeckanog bosiljka
- 2 rajčice srednje veličine
- 1/4 žličice papra
Priprema
Pomoću tučka i mužara zdrobite češnjak i 3/4 žličice soli dok smjesa ne postane kompaktna i umiješajte ulje.
Pećnicu zagrijte na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje na kojega stavite losos, tako da koža bude na donjoj strani. Premažite losos sa smjesom od češnjaka i pospite s 1/3 bosiljka. Rajčice narežite na kolutove i rasporedite ih po lososu te na kraju posolite s preostalom 1/4 žličice soli.
Stavite losos u pećnicu i pecite 10 do 12 minuta. Izvadite ga, pospite s preostalom 1/3 šalice bosiljka i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
-
Jela od ribeLosos s češnjakom i đumbirom1 h12345
-
Jela od ribePljeskavice od lososa45 min12345
-
Jela od ribeLosos sa đumbirom, narančom i peršinom50 min12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345