Zeleni rezanci sa škampima
- Objavljeno: Utorak, 27.07.2021.
Napravite ukusne rezance sa škampima, maslinovim uljem i češnjakom za manje od 30 minuta!
Sastojci
- pakiranje zelenih rezanaca
- 250 g očišćenih škampa
- 3 režnja češnjaka
- 2 žličice sušenog bosiljka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice naribanog tvrdog sira
- 1 žlica limunovog soka
- sol i papar po želji
Priprema zelenih rezanaca sa škampima
- Skuhajte rezance prema uputama s pakiranja. Procijedite ih i sačuvajte 3 žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte protisnuti češnjak i pirjajte 30 sekundi.
- Zatim dodajte škampe i pirjajte oko 2 minute uz konstantno miješanje.
- Dodajte procijeđene rezance i dobro promiješajte.
- Dodajte limunov sok, naribani sir i bosiljak te začinite solju i paprom po ukusu (sir ribanac je dosta slan, pa nemojte pretjerati sa solju).
Poslužite toplo!
Jeste li znali?
Češnjak i maslinovo ulje čuvaju zdravlje kardiovaskularnog sustava i jačaju imunitet!