Kremasta tjestenina s gljivama i porilukom
Za ovu ukusnu kremastu tjesteninu potreban vam je samo jedan lonac. Kuhanje tjestenine direktno u umaku dat će posebnu notu ovom jelu.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
2 žlice maslinovog ulja
-
nasjeckani crveni luk
-
2 poriluka narezana na kolutiće
-
150 gr gljiva po izboru, narezanih
-
2 protisnuta režnja češnjaka
-
150 ml vrhnja za kuhanje
-
1 dl bijelog vina
-
2 dl povrtnog temeljca
-
1 dl vode
-
2 žličice origana
-
1 žličica peršina
-
parmezan
-
tjestenina po izboru
Priprema kremaste tjestenina s gljivama i porilukom
- U dubljoj posudi zagrijte maslinovo ulje i popržite luk dok ne dobije smeđu boju.
- Na luk dodajte gljive i poriluk te kuhajte oko 8 minuta, odnosno dok voda od gljiva ne ispari.
- Zatim umiješajte češnjak, vrhnje za kuhanje i bijelo vino te dobro promiješajte.
- Nakon toga dodajte vodu, temeljac, tjesteninu i origano te kuhajte dok tjestenina ne postane al dente.
- Na kraju umiješajte parmezan i peršin.
Izvor:
urbanfarmie.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i gljivama20 min12345
-
Jela od tjestenineZdrava tjestenina Primavera30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa špinatom i feta sirom40 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa slaninom i porilukom30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa zelenim povrćem20 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345