Kremasta tjestenina s gljivama i porilukom

Za ovu ukusnu kremastu tjesteninu potreban vam je samo jedan lonac. Kuhanje tjestenine direktno u umaku dat će posebnu notu ovom jelu.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
2 žlice maslinovog ulja
-
nasjeckani crveni luk
-
2 poriluka narezana na kolutiće
-
150 gr gljiva po izboru, narezanih
-
2 protisnuta režnja češnjaka
-
150 ml vrhnja za kuhanje
-
1 dl bijelog vina
-
2 dl povrtnog temeljca
-
1 dl vode
-
2 žličice origana
-
1 žličica peršina
-
parmezan
-
tjestenina po izboru
Priprema kremaste tjestenina s gljivama i porilukom
- U dubljoj posudi zagrijte maslinovo ulje i popržite luk dok ne dobije smeđu boju.
- Na luk dodajte gljive i poriluk te kuhajte oko 8 minuta, odnosno dok voda od gljiva ne ispari.
- Zatim umiješajte češnjak, vrhnje za kuhanje i bijelo vino te dobro promiješajte.
- Nakon toga dodajte vodu, temeljac, tjesteninu i origano te kuhajte dok tjestenina ne postane al dente.
- Na kraju umiješajte parmezan i peršin.
Izvor:
urbanfarmie.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i gljivama20 min12345
-
Jela od tjestenineZdrava tjestenina Primavera30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa špinatom i feta sirom40 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa slaninom i porilukom30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa zelenim povrćem20 min12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345