Kremasta tjestenina s gljivama i porilukom
- Objavljeno: Srijeda, 01.04.2020.
Za ovu ukusnu kremastu tjesteninu potreban vam je samo jedan lonac. Kuhanje tjestenine direktno u umaku dat će posebnu notu ovom jelu.
Sastojci
-
2 žlice maslinovog ulja
-
nasjeckani crveni luk
-
2 poriluka narezana na kolutiće
-
150 gr gljiva po izboru, narezanih
-
2 protisnuta režnja češnjaka
-
150 ml vrhnja za kuhanje
-
1 dl bijelog vina
-
2 dl povrtnog temeljca
-
1 dl vode
-
2 žličice origana
-
1 žličica peršina
-
parmezan
-
tjestenina po izboru
Priprema kremaste tjestenina s gljivama i porilukom
- U dubljoj posudi zagrijte maslinovo ulje i popržite luk dok ne dobije smeđu boju.
- Na luk dodajte gljive i poriluk te kuhajte oko 8 minuta, odnosno dok voda od gljiva ne ispari.
- Zatim umiješajte češnjak, vrhnje za kuhanje i bijelo vino te dobro promiješajte.
- Nakon toga dodajte vodu, temeljac, tjesteninu i origano te kuhajte dok tjestenina ne postane al dente.
- Na kraju umiješajte parmezan i peršin.