Kremasta tjestenina s kukuruzom

Kremasta tjestenina s kukuruzom

Kremasta tjestenina s kukuruzom
  • Objavljeno: Petak, 16.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Bogato začinjena bosiljkom.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500g tjestenine
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 1.5 šalice mlijeka
  • 1 šalica nasjeckanog bosiljka
  • 2 šalice ocijeđenog kukuruza
  • 3/4 šalice parmezana
  • sol
  • papar

Priprema

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i stavite sa strane.

U velikoj tavi rastopite maslac, dodajte brašno i kuhajte oko 1 minutu. Polako ulijevajte mlijeko i neprestano miješajte tako da ne nastanu grudice i kuhajte oko 8 minuta. Uklonite s vatre i dodajte parmezan. Miješajte dok se sir potpuno ne otopi. Dodajte kukuruz, bosiljak, sol i papar i dobro promiješajte.

Umak pomiješajte s tjesteninom, promiješajte i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti