Kremasta tjestenina s piletinom

Kremasta tjestenina s piletinom

Kremasta tjestenina s piletinom
  • Objavljeno: Utorak, 27.03.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tjestenina s piletinom i kremastim umakom od gljiva raj je za vaše nepce!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 dl maslinovog ulja
  • 300 g otkoštene pilećih prsa (narezane na kockice)
  • 450 g tjestenine
  • 200 g šampinjona, sitno narezanih
  • 3 češnja češnjaka
  • 75 g maslaca
  • 6 žlica brašna
  • 4 dl mlijeka
  • 1 žličica senfa
  • ribani parmezan
  • prstohvat soli

Priprema

  1. U vrućoj vodi skuhajte tjesteninu i prije cijeđenja odvojite sa strane 1 dl vode u kojoj se ona kuhala. Na maslinovom ulju pržite piletinu 4-5 minuta dok ne porumeni.
  2. U piletinu dodajte prstohvat soli i stavite u tanjur. U ulje od piletine dodajte narezane gljive i kuhajte 2-3 minute. Kad gljive malo omekšaju, dodajte češnjak, maslac i brašno. Miješajte dok ne dobijete zapršku i na kraju zalijte mlijekom dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Dodajte senf, parmezan i prstohvat soli i sve skupa kuhajte još 6-8 minuta. Ako umak bude pregust, dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina.
  4. Tjesteninu ubacite u gotovi umak i ostavite 1-2 minute da se sastojci sjedine. Poslužite toplo, a na vrh stavite ribani pamezan.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti