Kremasta tjestenina sa špinatom

Špinat je jako dobar izvor cinka.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 350g tjestenine
- 150g nasjeckanog špinata
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 500g nasjeckanih pilećih prsa
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 žlice krem sira
- 3 nasjeckana češnja češnjaka
- 1/2 šalice parmezana
- 1 žličica crvene paprike
Priprema
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane. Ostavite 1 šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina sa strane. U lonac s vodom u kojoj se kuhala tjestenina dodajte špinat, poklopite i pustite da stoji nekoliko minuta.
Zagrijte ulje u tavi, dodajte piletinu i dinstajte oko 5 minuta. Dodajte sir i vodu u kojoj se kuhala tjestenina. Dodajte preostale sastojke i tjesteninu, promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina sa špinatom i piletinom45 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina od piletine i špinata35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i gljivama20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s artičokama i piletinom45 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i graškom35 min12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345