Morski plodovi s rezancima od tikvice
Jednostavno i zdravo!
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 300g morskih plodova
- 2 češnja češnjaka
- ½ šalice nasjeckanog luka
- 2 šalice pasirane rajčice
- ½ žličice soli
- papar
- ½ žličice šećera
- 2 žlice sitno nasjeckanog svježeg bosiljka
- 2 velike tikvice narezane na tanke rezance
- svježe naribani parmezan
Priprema
Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u velikoj tavi. Dodajte morske plodove i dinastajte 90 sekundi. Nakon toga ih prebacite u zdjelu i stavite sa strane.
U istu tavu stavite 1 žlicu maslinovog ulja. Dodajte luk i pirjajte oko 3 minute uz povremeno miješanje dok ne postane mekan i proziran. Dodajte češnjak i pirjajte 1 minutu.
Dodajte rajčicu, sol, papar i šećer, i promiješajte. Smanjite vatru i kuhajte umak oko 15 minuta. Dodajte ostale začine.
Dodajte tikvice i plodove mora. Dobro promiješajte i kuhajte oko 3 minute dok tikvice ne omekšaju.
Poslužite sa svježe naribanim parmezanom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s rajčicama i tunom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s cherry rajčicama25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s inćunima i kaparima20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa dimljenom paprikom i morskim plodovima20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa špinatom i feta sirom40 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345