Tjestenina s ajvarom
Lagana tjestenina u jednostavnom umaku od ajvara idealna je za sve ljubitelje ovog tradicionalnog jela, kojeg mnogi već imaju spremnog za zimnicu!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 7 žlica ljutog ili blagog ajvara (po želji)
- 350 g tjestenine
- 100 g poriluka
- 350 ml vrhnja za kuhanje
- 1 ljuta (crvena) papričica
- 2 češnja češnjaka
- 100 ml ulja
- 100 g parmezana
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- prstohvat vegete
Priprema
- U proključaloj vodi skuhajte tjesteninu. Dok se tjestenina kuha, narežite poriluk i češnjak na komadiće, a ljutoj papričici uklonite sjemenje i sitno narežite pola papričice (ako ste ljubitelj ljutog, možete staviti i cijelu).
- Zagrijte ulje na tavi pa dodajte poriluk. Kad se poriluk kratko poprži, dodajte češnjak i ljutu papričicu i pržite još minutu.
- Dodajte vrhnje za kuhanje, začine i blagi ili ljuti ajvar (ovisno o tome kojeg volite). Dobro izmiješajte i ostavite da se kratko kuha. Zatim dodajte parmezan i ponovno izmiješajte dok se sastojci sjedine.
- Procijedite kuhanu tjesteninu (al dente) i dodajte u umak. Dodajte još začin po želji i poslužite toplo.
Izvor:
www.podravka.hr
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenine
-
Jela od tjestenineTjestenina s avokadom15 min12345
-
Jela od tjestenineZapečena tjestenina s piletinom40 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s kruškama i gorgonzolom20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s umakom od patlidžana i rajčice25 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345