Tjestenina s artičokama i mozzarellom
![Tjestenina s artičokama i mozzarellom](/site/assets/files/43190/tjestenina-s-articokama.300x160.jpg)
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 320 g tjestenine
- 4 artičoke
- 1/2 limuna
- 200 g naribane mozzarelle
- 1/2 nasjeckane glavice luka
- 1/2 šalice bijelog vina
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- sol
- papar
- 3 žlice svježeg nasjeckanog peršina
- 4 žlice parmezana
Priprema tjestenine s artičokama
1. U posoljenu vodu stavite kuhati tjesteninu dok ne postane al dente.
2. Dok se tjestenina kuha pripremite umak. Najprije artičoke isperite pod hladnom vodom i osušite papirnatim ručnikom te uklonite sve suvišne listiće i grube krajeve.
2. Limunom natrljajte artičoke i ponovno isperite pod hladnom vodom, a zatim ih nasjeckajte.
3. Zagrijte ulje u dubljoj tavi i dodajte luk. Dinstajte ga oko 3 minute. Dodajte artičoke i dinstajte ih dok ne omekšaju. Dodajte sol, papar i peršin i dobro promiješajte.
4. Kad je tjestenina gotova, dodajte ju u tavu s artičokama. Sve zalijte bijelim vinom, dodajte naribanu mozzarellu, peršin, sol i papar. Na laganoj vatri miješajte sastojke dok se sir ne rastopi.
5. Prije posluživanja pospite tjesteninu parmezanom.
6. Poslužite dok je toplo, a ostatke nemojte čuvati za dan kasnije jer će artičoke oksidirati stajanjem.
![Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica](/site/templates/theme/images/image-tool-nutrition.jpg)
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s artičokama30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s rajčicama i tunom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s karfiolom, kaparima i krušnim mrvicama35 min12345
-
Jela od tjestenineZdrava tjestenina Primavera30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s cherry rajčicama25 min12345
Popularni recepti
-
JuheKremasta juha od slanutka25 min12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345