Tjestenina s umakom od bundeve

Začinjeni umak od bundeve savršen je jesenski ručak koji je gotov u manje od pola sata.

Sastojci

  • 100 g luka
  • 250 g Hokkaido bundeve
  • 1/2 žličice čilija u prahu
  • 4 jušne žlice maslinovog ulja
  • začini (sol, papar, šećer, peršin)
  • 400 ml umaka od rajčice
  • 300 g tjestenine
  • 30 g ribanog sira
  • 20 g sjemenki od bundeve

Priprema tjestenine s umakom od bundeve

  1. Tjesteninu stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu dok ne postane al dente.
  2. Za to vrijeme pripremite umak. Najprije luk, bundevu i šampinjone operite i narežite na sitne komadiće.
  3. U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje i prepržite povrće oko 10 minuta. Dodajte sol, papar, šećer i čili te pirjajte još 1 minutu.
  4. Zatim u tavu s povrćem ulijte umak od rajčice i pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta.
  5. Umak prelijte preko kuhane tjestenine te na vrh posipajte ribani sir i ukrasite sjemenkama bundeve.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali