Tjestenina s umakom od bundeve
- Objavljeno: Utorak, 22.09.2020.
Začinjeni umak od bundeve savršen je jesenski ručak koji je gotov u manje od pola sata.
Sastojci
- 100 g luka
- 250 g Hokkaido bundeve
- 1/2 žličice čilija u prahu
- 4 jušne žlice maslinovog ulja
- začini (sol, papar, šećer, peršin)
- 400 ml umaka od rajčice
- 300 g tjestenine
- 30 g ribanog sira
- 20 g sjemenki od bundeve
Priprema tjestenine s umakom od bundeve
- Tjesteninu stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu dok ne postane al dente.
- Za to vrijeme pripremite umak. Najprije luk, bundevu i šampinjone operite i narežite na sitne komadiće.
- U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje i prepržite povrće oko 10 minuta. Dodajte sol, papar, šećer i čili te pirjajte još 1 minutu.
- Zatim u tavu s povrćem ulijte umak od rajčice i pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta.
- Umak prelijte preko kuhane tjestenine te na vrh posipajte ribani sir i ukrasite sjemenkama bundeve.