Tjestenina s graškom i ricottom
Grašak je jako dobar izvor vitamina C i K.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300g tjestenine
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica maslaca
- 1 šalica graška
- 1 šalica ricotte
- naribana korica od 1/2 limuna
- 1/2 šalice nasjeckanog peršina
- sol
- papar
Priprema
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i sa strane ostavite 1 šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala.
U tavi zagrijte ulje i rastopite maslac. Dodajte grašak, posolite ga i popaprite i dinstajte oko 5 minuta. Dodajte tjesteninu i dobro promiješajte. DOdajte preostale sastojke, dobro promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineZdrava tjestenina Primavera30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s graškom i mozzarellom25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s limunom i rukolom35 min12345
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine, graška i parmezana25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa šparogama, ricottom i graškom45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345