Tjestenina s keljom i piletinom
- Objavljeno: Ponedjeljak, 01.02.2021.
Kremasta, ukusna i zdrava, tjestenina s keljom i piletinom je brzo gotovo jelo koje možete ponijeti sa sobom na posao.
Sastojci
- 500 g tjestenine
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice ulja
- 500 g pilećih prsa
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 4 nasjeckana režnja češnjaka
- 350 ml pilećeg temeljca
- 200 g nasjeckanog kelja
- 2 nasjeckane rajčice
Priprema
1. Tjesteninu skuhajte al dente.
2. Piletinu narežite na kockice te začine soli i paprom. U dubokoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslac i ulje. Dodajte piletinu i dinstajte oko 5 minuta.
3. Zatim smanjite vatru, dodajte češnjak i temeljac te kuhajte oko 10 minuta.
4. Uklonite tavu s vatre, dodajte kelj, rajčice i tjesteninu te vratite na srednju vatru i kuhajte još 2 minute neprestano miješajući.
5. Poslužite toplo.