Tjestenina s keljom i ricottom

Tjestenina s keljom i ricottom

Tjestenina s keljom i ricottom
  • Objavljeno: Utorak, 12.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kelj je jako dobar izvor kalcija, kalija i bakra.
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 naribani češanj češnjaka
  • 2.5 šalice tjestenine
  • 2 šalice vode
  • naribana korica i sok od 1 limuna
  • 3 šalice nasjeckanog kelja
  • 1/4 šalice parmezana
  • 1/2 šalice ricotte
  • 60g krem sira
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra

Priprema

Zagrijte ulje u tavi. Dodajte češnjak i dinstajte ga oko 45 sekundi. Dodajte vodu, tjesteninu, limunovu koricu i sok. Kuhajte dok ne proključa, dodajte kelj i sol. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte oko 10 minuta.

U međuvremenu pomiješajte ricottu, parmezan i krem sir. Kada tjestenina omekša, dodajte smjesu od ricotte, sol, papar i dobro promiješajte.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti