Tjestenina s kremastim pestom od avokada
Ako volite klasični pesto, tada će vas ova malo drugačija verzija popularnog umaka oduševiti!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 zreli avokado
- 1 režanj češnjaka
- sok od pola limuna
- 1 jušna žlica maslinovog ulja
- prstohvat soli
- papar
- tjestenina po izboru
- šaka pinjola
- nekoliko cherry rajčica
- svježi bosiljak za serviranje
Priprema
- Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ostavite sa strane malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- Prepolovite avokado i izvadite njegovo meso.
- Štapnim mikserom ili u blenderu pomiješajte avokado, češnjak, sok od limuna, pinjole, maslinovo ulje, sol i papar u homogenu pastu. Ako je potrebno dodajte vodu od tjestenine koju ste ostavili sa strane.
- Pesto od avokada pomiješajte s vrućom pastom te dodajte narezane rajčice i svježi bosiljak.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
Vegetarijanska prehranaZapečene tikvice sa sirom i jajima1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti