Tjestenina s kremastim pestom od avokada

Tjestenina s kremastim pestom od avokada

Tjestenina s kremastim pestom od avokada
  • Objavljeno: Četvrtak, 19.11.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako volite klasični pesto, tada će vas ova malo drugačija verzija popularnog umaka oduševiti!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 zreli avokado
  • 1 režanj češnjaka
  • sok od pola limuna
  • 1 jušna žlica maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • papar
  • tjestenina po izboru
  • šaka pinjola
  • nekoliko cherry rajčica
  • svježi bosiljak za serviranje

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ostavite sa strane malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  2. Prepolovite avokado i izvadite njegovo meso.
  3. Štapnim mikserom ili u blenderu pomiješajte avokado, češnjak, sok od limuna, pinjole, maslinovo ulje, sol i papar u homogenu pastu. Ako je potrebno dodajte vodu od tjestenine koju ste ostavili sa strane.
  4. Pesto od avokada pomiješajte s vrućom pastom te dodajte narezane rajčice i svježi bosiljak.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti