Tjestenina s kremastim umakom od ricotte i špinata
Ova ukusna kombinacija tjestenine s umakom od ricotte i špinata zadovoljit će i najosjetljivija nepca.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300 g tagliatella
- 250 g (1 šalica) ricotta sira
- 12 cl (1/2 šalice) mlijeka
- 300 g svježeg špinata
- 2 češnja češnjaka
- 30 g maslaca
- 50 g parmezana
- Sol i papar po ukusu
Priprema
- U kipuću posoljenu vodu stavite tagliatelle i kuhajte dok ne postanu al dente.
- Dok tjestenina kuha pripremite umak tako što ćete u tavi na niskoj temperaturi otopiti maslac i dodati mu protisnuti češnjak. Miješajte jednu minutu.
- Dodajte špinat i uz miješanje kuhajte 5 do 7 minuta, odnosno dok špinat ne uvene.
- Nakon toga umiješajte mlijeko i ricottu, te miješajte 5 minuta dok umak ne zgusne. Začinite po ukusu.
- Umaku dodajte parmezan i procijeđenu tjesteninu te sve dobro promiješajte da se sastojci spoje.
- Poslužite toplo.
Izvor:
travel-and-food.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina sa špinatom i feta sirom40 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa špinatom, rajčicom i ricottom30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s graškom i špinatom30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa šampinjonima i špinatom35 min12345
-
Jela od tjestenineKremasta tjestenina sa špinatom45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345