Tjestenina s kruškama i gorgonzolom
- Objavljeno: Srijeda, 29.09.2021.
Iako pomalo neobična, ova kombinacija namirnica će vas oduševiti!
Sastojci
- 400 g tjestenine
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 nasjeckana režnja češnjaka
- 1.5 dl povrtnog temeljca
- 150 g gorgonzole
- 50 ml bijelog vina
- 250 ml kiselog vrhnja
- 2 oguljene i nasjeckane kruške
- sol
Priprema tjestenine s kruškama i gorgonzolom
- Tjesteninu stavite kuhati u kipuću vodu s malo soli.
- Dok tjestenina kuha u dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i češnjak i dinstajte nekoliko minuta.
- Zatim ulijte temeljac i vino i kuhajte oko 5 minuta. Dodajte sir i pirjajte dok se ne rastopi, uz neprestano miješanje.
- Kada se sir rastopio dodajte kiselo vrhnje i kruške te pirjajte još 2 minute.
- Nakon što je tjestenina kuhana, procijedite ju i dodajte u tavu. Sve dobro promiješajte i poslužite.
Pročitajte zašto su kruške dobre za zdravlje!