Tjestenina s limunom, piletinom i šparogama
Šparoge su jako dobar izvor mangana, bakra i selena.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300g tjestenine
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 3 nasjeckana češnja češnjaka
- sok i naribana korica od 2 limuna
- 500g očišćenih šparoga
- 500g nasjeckanih pilećih prsa
- sol
- papar
- 1/2 šalice parmezana
Priprema
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju i ostavite 1 šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina sa strane.
Zagrijte maslinovo ulje, dodajte piletinu i dinstajte 4 do 5 minuta. Dodajte luk i češnjak i dinstajte 2 do 3 minute. Dodajte limunovu koricu i sok i šparoge. Poklopite i kuhajte oko 2 minute. Dodajte preostale sastojke, uključujući tjesteninu, dobro promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s artičokama i piletinom45 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s ovčjim sirom i šparogama25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i graškom40 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i tikvicama50 min12345
-
Jela od tjestenineSloženac od tjestenine, piletine i povrća1:15h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345