Tjestenina s limunom, piletinom i šparogama

Tjestenina s limunom, piletinom i šparogama

Tjestenina s limunom, piletinom i šparogama
  • Objavljeno: Utorak, 26.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Šparoge su jako dobar izvor mangana, bakra i selena.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 300g tjestenine
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 3 nasjeckana češnja češnjaka
  • sok i naribana korica od 2 limuna
  • 500g očišćenih šparoga
  • 500g nasjeckanih pilećih prsa
  • sol
  • papar
  • 1/2 šalice parmezana

Priprema

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju i ostavite 1 šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina sa strane.

Zagrijte maslinovo ulje, dodajte piletinu i dinstajte 4 do 5 minuta. Dodajte luk i češnjak i dinstajte 2 do 3 minute. Dodajte limunovu koricu i sok i šparoge. Poklopite i kuhajte oko 2 minute. Dodajte preostale sastojke, uključujući tjesteninu, dobro promiješajte i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti