Tjestenina s ovčjim sirom i šparogama

Bogatog okusa i spremna za manje od 30 minuta.
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 400g tjestenine
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 nasjeckana fileta piletine
- sol
- papar
- 1 nasjeckana glavica luka
- 6 nasjeckanih češanja češnjaka
- 1 svežanj očišćenih i nasjeckanih šparoga
- 120g ovčjeg sira
- 1/3 šalice mlijeka
- 1/2 šalice parmezana
Priprema
Tjestenienu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane. Ostavite 1 šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina sa strane.
Piletinu posolite i popaprite. Zagrijte ulje u tavi, dodajte piletinu i dinstajte 6 do 8 minuta. Dodajte luk i nastavite dinstati oko 2 minute. Dodajte šparoge i dinstajte oko 5 minuta. Dodajte češnjak i nastavite dinstati 1 do 2 minute.
Dodajte tjesteninu i ovčji sir i dobro promiješajte. Ako je smjesa previše gusta dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, pospite parmezanom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s artičokama i piletinom45 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i graškom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i tikvicama50 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s limunom, piletinom i šparogama45 min12345
-
Jela od tjestenineZapečena tjestenina s piletinom40 min12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345