Tjestenina s piletinom, graškom i mrkvom

Tjestenina s piletinom, graškom i mrkvom

Tjestenina s piletinom, graškom i mrkvom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 27.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Spojite ukus piletine, graška i mrkve s tjesteninom u jednom jednostavnom i hranjivom jelu.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tjestenina s piletinom, graškom i mrkvom predstavlja savršen spoj proteina i vitamina, što ga čini idealnim za svaki obrok. Grašak je bogat vitaminom K i tijaminom, dok mrkva doprinosi visokim sadržajem vitamina A. Piletina pridonosi kvalitetnim proteinima, što čini ovo jelo potpuno uravnoteženim.

Sastojci

za 4 porcije:

  • 400 g tjestenine (npr. penne ili fusilli)
  • 500 g pilećih prsa, narezanih na kockice
  • 1 šalica smrznutog graška
  • 2 mrkve, narezane na kockice
  • 1 glavica crvenog luka, sitno nasjeckan
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol i papar po ukusu
  • 1/2 žličice peršina
  • 200 ml vrhnja za kuhanje (opcionalno)

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti odnose se na jednu porciju (približno 350 g):

  • Energija: 420 kcal
  • Proteini: 35 g
  • Masti: 18 g
  • Ugljikohidrati: 40 g
  • Vlakna: 4 g
  • Prirodni šećeri: 5 g

Priprema

  1. Suhu tjesteninu skuhati prema uputama na pakiranju. Ocijediti i ostaviti da stoji sa strane.
  2. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte dok ne omekša (oko 3 minute).
  3. Dodajte pileća kockice i pirjajte dok ne dobiju zlatno smeđu boju sa svih strana (oko 5 minuta).
  4. Dodajte mrkvu i grašak te pirjajte još 3-4 minute.
  5. Dodajte skuhanu tjesteninu u tavu, dobro promiješajte i začinite solju, paprom i peršinom. Ako želite kremastiji umak, dodajte vrhnje za kuhanje i kratko prokuhajte.

Prijedlog za serviranje

Poslužite toplo, posuto svježim peršinom ili bosiljkom. Uz ovo jelo odlično ide svježa salata od rukole ili špinata.

Dodatni savjeti

  • Za dodatni okus, dodajte malo koncentrata rajčica ili sušenog timijana.
  • Ako želite vegansku verziju, zamijenite piletinu sa vegetarijanskim izborom poput tofu ili portobela gljiva.
  • Tjestenina će biti još ukusnija ako dodate malo maslaca ili maslinovog ulja prije serviranja.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti