Tjestenina s piletinom i gljivama

Tjestenina s piletinom i gljivama

Tjestenina s piletinom i gljivama
  • Objavljeno: Srijeda, 02.09.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Isprobajte ovu kremastu eksploziju okusa!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 505 kcal / 2.112,92 kJ

Sastojci

  • 450 gr tjestenine
  • 3 žlice maslaca
  • 225 gr gljiva
  • 2 komada pilećeg filea od prsa
  • 1 dl šalice vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 20 gr parmezana
  • sol
  • papar

Priprema tjestenine s piletinom i gljivama

1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Dvije šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina odvojite sa strane.

2. Pileća prsa začinite soli i paprom te kratko popržite na tavi s malo maslaca dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Kada se malo ohlade narežite na kockice.

3. U istu tavu dodajte narezane gljive i dinstajte 3 minute na srednjoj vatri. Umiješajte piletinu, vrhnje za kuhanje i 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina. Pirjajte još 3 minute.

4. Dodajte tjesteninu, 3/4 šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina, parmezan i sol po ukusu. Ako je umak pregust, dodajte preostalu vodu.

5. Prije posluživanja pospite s parmezanom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti