Tjestenina s piletinom i gljivama
- Objavljeno: Srijeda, 02.09.2020.
Isprobajte ovu kremastu eksploziju okusa!
Energetska vrijednost: 505 kcal / 2.112,92 kJ
Sastojci
- 450 gr tjestenine
- 3 žlice maslaca
- 225 gr gljiva
- 2 komada pilećeg filea od prsa
- 1 dl šalice vrhnja za kuhanje
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 20 gr parmezana
- sol
- papar
Priprema tjestenine s piletinom i gljivama
1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Dvije šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina odvojite sa strane.
2. Pileća prsa začinite soli i paprom te kratko popržite na tavi s malo maslaca dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Kada se malo ohlade narežite na kockice.
3. U istu tavu dodajte narezane gljive i dinstajte 3 minute na srednjoj vatri. Umiješajte piletinu, vrhnje za kuhanje i 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina. Pirjajte još 3 minute.
4. Dodajte tjesteninu, 3/4 šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina, parmezan i sol po ukusu. Ako je umak pregust, dodajte preostalu vodu.
5. Prije posluživanja pospite s parmezanom.