Tjestenina s piletinom i gljivama

Isprobajte ovu kremastu eksploziju okusa!
Energetska vrijednost: 505 kcal / 2.112,92 kJ

Sastojci

  • 450 gr tjestenine
  • 3 žlice maslaca
  • 225 gr gljiva
  • 2 komada pilećeg filea od prsa
  • 1 dl šalice vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 20 gr parmezana
  • sol
  • papar

Priprema tjestenine s piletinom i gljivama

1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Dvije šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina odvojite sa strane.

2. Pileća prsa začinite soli i paprom te kratko popržite na tavi s malo maslaca dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Kada se malo ohlade narežite na kockice.

3. U istu tavu dodajte narezane gljive i dinstajte 3 minute na srednjoj vatri. Umiješajte piletinu, vrhnje za kuhanje i 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina. Pirjajte još 3 minute.

4. Dodajte tjesteninu, 3/4 šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina, parmezan i sol po ukusu. Ako je umak pregust, dodajte preostalu vodu.

5. Prije posluživanja pospite s parmezanom.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali