Tjestenina s piletinom i graškom

Tjestenina s piletinom i graškom

Tjestenina s piletinom i graškom
  • Objavljeno: Utorak, 10.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Brzi i jednostavni recept za tjesteninu s piletinom i graškom u aromatičnom umaku od passate koji osvaja bogatim okusom i hranjivošću.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tjestenina s piletinom i graškom u umaku od passate savršen je izbor za one koji žele spojiti jednostavnost pripreme s bogatim i hranjivim okusima. Piletina je izvrstan izvor kvalitetnih proteina, dok grašak donosi prirodnu slatkoću i vlakna. Passata, odnosno pasirani rajčica, daje jelu svježinu i blagu kiselost koja savršeno balansira bogatstvo mesa i povrća. Ovaj recept je praktičan, brz i prilagođen svakodnevnoj kuhinji, a može se lako obogatiti dodatnim začinima ili povrćem po želji.

Sastojci

  • 300 g tjestenine (penne, fusilli ili po izboru)

  • 350 g pilećih prsa bez kostiju, narezana na kockice

  • 200 g svježeg ili smrznutog graška

  • 400 ml passate (pasirani rajčica)

  • 1 srednja glavica luka, sitno nasjeckana

  • 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana

  • 2 žlice maslinovog ulja

  • Sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu

  • Po želji: svježi bosiljak ili peršin za dekoraciju

  • Naribani parmezan za posluživanje (po želji)

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti odnose se na 1 porciju (približno 350 g):

  • Energija: 520 kcal

  • Proteini: 35 g

  • Masti: 12 g

  • Ugljikohidrati: 55 g

  • Vlakna: 6 g

  • Prirodni šećeri: 7 g


Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente. Ocijedite i sačuvajte malo vode od kuhanja.

  2. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk i pirjajte dok ne postane staklast. Dodajte češnjak i kratko popržite.

  3. Ubacite piletinu u tavu i pržite dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana. Začinite solju i paprom.

  4. Dodajte grašak i kratko ga pirjajte zajedno s piletinom, oko 3-5 minuta.

  5. Ulijte passatu, promiješajte i pustite da lagano kuha 10-ak minuta, po potrebi podlijevajući malo vode od kuhanja tjestenine da umak ne bude pregust.

  6. Dodajte ocijeđenu tjesteninu u tavu, dobro promiješajte da se sastojci povežu.

  7. Poslužite toplo, ukrašeno svježim bosiljkom ili peršinom i po želji posipano naribanim parmezanom.

Prijedlog za serviranje:

Tjesteninu s piletinom i graškom u umaku od passate poslužite uz svježu zelenu salatu ili blago pečene povrtne priloge. Odličan je izbor i lagano bijelo vino poput Sauvignon Blanca ili Pinot Grigia.

Dodatni savjeti:

  • Za intenzivniji okus dodajte prstohvat suhog origana ili timijana u umak.

  • Umjesto passate, možete koristiti i pelate ili svježe rajčice narezane na kockice.

  • Ako volite kremastije umake, dodajte malo vrhnja za kuhanje pred kraj kuhanja.

  • Piletinu možete zamijeniti puretinom ili nemasnim komadima svinjetine po želji.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti