Tjestenina s rajčicama i tunom
Tjestenina u umaku od rajčica i tune je izvrstan odabir kada ne želite dugo stajati za štednjakom!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 550 kcal / 2.301,20 kJ
Sastojci
- 500 g tjestenine
- 1 konzerva tune
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 nasjeckana režnja češnjaka
- 400 ml pasirane rajčice
- ½ žličice čilija u prahu
Priprema tjestenine s rajčicama i tunom
- U kipuću vodu stavite tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente.
- Za to vrijeme u dubljoj tavi na zagrijanom ulju dinstajte luk.
- Kada luk omekša dodajte pasiranu rajčicu, češnjak, rajčice i čili te začinite solju i paprom po ukusu.
- Nakon što prokuha, smanjite vatru i pirjajte 5 minuta uz miješanje.
- Na kraju pomiješajte umak s tjesteninom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s tunom i rajčicom20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina u umaku od tune i rajčice35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s tunom i graškom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s cherry rajčicama25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s inćunima i kaparima20 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345