Tjestenina s rajčicama i tunom

Tjestenina s rajčicama i tunom

Tjestenina s rajčicama i tunom
  • Objavljeno: Četvrtak, 06.05.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tjestenina u umaku od rajčica i tune je izvrstan odabir kada ne želite dugo stajati za štednjakom!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 550 kcal / 2.301,20 kJ

Sastojci

  • 500 g tjestenine
  • 1 konzerva tune
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 nasjeckana režnja češnjaka
  • 400 ml pasirane rajčice
  • ½ žličice čilija u prahu

Priprema tjestenine s rajčicama i tunom

  1. U kipuću vodu stavite tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente.
  2. Za to vrijeme u dubljoj tavi na zagrijanom ulju dinstajte luk.
  3. Kada luk omekša dodajte pasiranu rajčicu, češnjak, rajčice i čili te začinite solju i paprom po ukusu.
  4. Nakon što prokuha, smanjite vatru i pirjajte 5 minuta uz miješanje.
  5. Na kraju pomiješajte umak s tjesteninom i poslužite.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti