Tjestenina s umakom od patlidžana i rajčice
Ovaj recept će oduševiti sve ljubitelje patlidžana, a potrebno je tek nekoliko sastojaka.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500 g tjestenine po izboru
- 1 veći patlidžan
- 700 ml pasirane rajčice
- 2 režnja češnjaka
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- 10 listova svježeg bosiljka
- parmezan
Priprema tjestenine s umakom od patlidžana i rajčice
1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
2. U dubljoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja, dodajte protisnuti češnjak i patlidžan narezan na kockice.
3. Pirjajte 3 do 5 minuta, dok patlidžan ne omekša.
4. Ulijte pasiranu rajčicu i smanjite temperaturu. Poklopite i ostavite da kuha oko 20 minuta, odnosno dok umak ne zgusne. Svakih 5 minuta otklopite i promiješajte umak.
5. Kada je umak gotov prelijte ga preko kuhane tjestenine te dodajte listiće bosiljka i parmezan.
Izvor:
ourplantbasedworld.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s patlidžanima, bosiljkom i rajčicama45 min12345
-
Jela od tjestenineZapečena tjestenina s patlidžanom i keljom45 min12345
-
Jela od tjestenine
-
Jela od tjestenineTjestenina s avokadom15 min12345
-
Jela od tjestenineZapečena tjestenina s piletinom40 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345