Tjestenina s umakom od patlidžana i rajčice
- Objavljeno: Četvrtak, 10.06.2021.
Ovaj recept će oduševiti sve ljubitelje patlidžana, a potrebno je tek nekoliko sastojaka.
Sastojci
- 500 g tjestenine po izboru
- 1 veći patlidžan
- 700 ml pasirane rajčice
- 2 režnja češnjaka
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- 10 listova svježeg bosiljka
- parmezan
Priprema tjestenine s umakom od patlidžana i rajčice
1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
2. U dubljoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja, dodajte protisnuti češnjak i patlidžan narezan na kockice.
3. Pirjajte 3 do 5 minuta, dok patlidžan ne omekša.
4. Ulijte pasiranu rajčicu i smanjite temperaturu. Poklopite i ostavite da kuha oko 20 minuta, odnosno dok umak ne zgusne. Svakih 5 minuta otklopite i promiješajte umak.
5. Kada je umak gotov prelijte ga preko kuhane tjestenine te dodajte listiće bosiljka i parmezan.