Tjestenina sa dimljenom paprikom i morskim plodovima
Čili, komorač s i dimljena paprika daju pikantan okus ovom bogatom umaku od rajčice.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 640 kcal / 2.677,76 kJ
Sastojci
- 4 žlice maslinovog ulja
- 4 češnja češnjaka
- 1 sitno nasjeckana crvena čili papričica bez sjemenki
- 1 ½ žlica sjemenki komorača
- 400 g tjestenine
- 2 žličice dimljene mljevene paprike
- 800g nasjeckanih rajčica
- 2 žličice šećera
- 400g kuhanih morskih plodova
- šaka nasjeckanog peršina ili bosiljka
Priprema
Na ulju dinstajte češnjak, čili i komorač. Dodajte papriku, rajčice, šećer i začine. Pirjajte 8 do 10 minuta, a zatim dodajte morske plodove.
Ubacite skuhanu tjesteninu i šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina, i uz miješanje kuhajte oko 2 minute. Začinite i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s rajčicama i tunom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s cherry rajčicama25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s inćunima i kaparima20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa špinatom i feta sirom40 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa špinatom, rajčicom i ricottom30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345