Tjestenina sa šampinjonima i prokulicama

Šampinjoni su dobar izvor vitamina D.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 350g tjestenine
- 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 250g nasjeckanih šampinjona
- 250g prokulica
- sol
- papar
- 3 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 šalica povrtnog temeljca
- 1 žlica maslaca
- sok i naribana korica od 1 limuna
Priprema
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Zagrijte ulje u tavi, dodajte luk i dinstajte dok 2 do 3 minute. Smanjite vatru, dodajte šampinjone i dinstajte 3 minute. Dodajte prokulice, posolite i popaprite i kuhajte 6 do 8 minuta. Dodajte temeljac i kuhajte 3 do 4 minuta.
Dodajte preostale sastojke, dobro promiješajte i kuhajte oko 5 minuta. Umiješajte tjesteninu, promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina sa špinatom i feta sirom40 min12345
-
Jela od tjestenineKremasta tjestenina od šampinjona i češnjaka35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa šampinjonima, češnjakom i graškom40 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa šampinjonima i špinatom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa šampinjonima i brokulom35 min12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345