Tjestenina sa šparogama i vrhnjem

Kremasti umak dodatno obogaćuju šparoge.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 vezica šparoga
- 142ml vrhnja za kuhanje
- 2 češnja češnjaka
- 50g parmezana
- 250g tjestenine
Priprema
Kuhajte vrhnje i češnjak dok ne prokuhaju. Uklonite s topline i izvadite češnjak.
Kuhajte izrezane šparoge u kipućoj slanoj vodi oko 5 minuta dok ne omekšaju. Ocijedite i stavite u vrhnje zajedno s parmezanom. Dobro izmiješajte u blenderu.
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite tjesteninu i prelijte umakom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineZdrava tjestenina Primavera30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s graškom i šparogama35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s rajčicama i tunom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s artičokama i mozzarellom45 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s karfiolom, kaparima i krušnim mrvicama35 min12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345