Tjestenina sa špinatom i feta sirom
Špinat, rajčica, gljive i feta sir u kombinaciji s tjesteninom izazivaju pravu eksploziju okusa.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 450 kcal / 1.882,80 kJ
Sastojci
- 250g tjestenine
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 šalice nasjeckanog luka
- 1 češanj češnjaka
- 3 šalice nasjeckane rajčice
- 1 šalica narezanih šampinjona
- 2 šalice špinata
- sol
- papar
- prstohvat mljevene crvene paprike
- 200g feta sira
Priprema
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak, i pirjajte dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Ubacite rajčice, gljive i špinat. Začinite i dodajte crvenu papriku. Pirjajte oko 10 minuta.
Smanjenje vatru, umiješajte tjesteninu i feta sir.
Poslužite toplo.
Isprobajte još vrhunskih jela sa tjesteninom!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina sa špinatom, rajčicom i ricottom30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa šampinjonima i špinatom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s rajčicama i tunom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s cherry rajčicama25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s inćunima i kaparima20 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345