Tjestenina sa špinatom i piletinom
Špinat je jako dobar izvor cinka i bakra.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 500g nasjeckanih pilećih prsa
- 1 nasjeckana glavica luka
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 1/2 šalice bijelog vina
- 300g špinata
- 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
- 1/2 šalice parmezana
- 1/2 šalice naribane mozzarelle
- 300g tjestenine
- sol
- papar
Priprema
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk i piletinu i dinstajte dok luk ne postane proziran, a piletina zlatno smeđe boje. Dodajte češnjak i dinstajte 1 minutu. Dodajte vino i pojačajte vatru. Kuhajte, povremeno miješajući, dok se udio vina ne smanji za pola. Smanjite vatru, dodajte špinat i kuhajte 2 do 3 minute.
Dodajte vrhnje za kuhanje, parmezan i mozzarellu. Nastavite kuhati, povremeno miješajući, dok se sir ne rastopi. Dodajte tjesteninu, dobro promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina od piletine i špinata35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s artičokama i piletinom45 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i graškom40 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s ovčjim sirom i šparogama25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i tikvicama50 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345