Tjestenina s tahini umakom
- Objavljeno: Srijeda, 25.08.2021.
Ovo ukusno kremasto jelo možete pripremiti za samo 15 minuta!
Sastojci
- 450 g tjestenine po izboru
- 125 g tahini paste
- 4 žlice soka od limuna
- 4 režnja češnjaka
- 1 žličica chillija u prahu
- sol
- papar
- 2 žlice svježeg sjeckanog peršina
Priprema tjestenine s tahini umakom
-
Tjesteninu stavite kuhati u kipuću vodu kojoj ste dodali prstohvat soli.
-
Nakon što postane al dente procijedite tjesteninu, a ½ šalice vode u kojoj se kuhala ostavite sa strane.
-
Vratite tjesteninu u lonac u kojoj se kuhala i smanjite vatru. Dodajte tahini pastu, sok od limuna, protisnuti češnjak, chilli, sol i papar. Dodajte 5-6 žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina.
-
Kuhajte još 3 minute na laganoj vatri, odnosno dok se sastojci umaka ne spoje uz konstantno miješanje.
-
Na kraju dodajte sjeckani peršin i još jednom sve dobro promiješajte.
-
Poslužite toplo.