Tjestenina u finom umaku
Tjestenina u bogatom umaku s gljivama i patlidžanima.
Vrijeme pripreme:
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 patlidžan
- 1 konzerva pelata
- 1 šalica narezanih šampinjona
- 1 / 4 šalice suhog crnog vina
- 1 / 4 šalice vode
- 1 1 / 2 žličica origana
- 2 nasjeckana režnja češnjaka
- 10 nasjeckanih maslina
- 2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
- papar
- 4 šalice kuhane tjestenine
- 3 žlice parmezana
Priprema
Izrežite patlidžan na kockice. Patlidžane, pelate, šampinjone, vino, vodu, origano i češnjak poklopite i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta.
Dodajte masline i bosiljak i kuhajte još 10 minuta. Začinite po želji. Poslužite preko kuhane tjestenine. Pospite sa sirom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s inćunima i kaparima20 min12345
-
Jela od tjestenineMediteranska zdrava tjestenina20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s rajčicama i tunom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s artičokama i mozzarellom45 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s karfiolom, kaparima i krušnim mrvicama35 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345