Tjestenina u umaku od kelja

Tjestenina u umaku od kelja

Tjestenina u umaku od kelja
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 15.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Jednostavna za pripremu, ukusna i zasitna!
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 450g tjestenine
  • 3 naribana češnja češnjaka
  • 50g svježeg sira
  • 25g krem sira
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 žličice papra
  • 150g svježeg kelja
  • 2 žlice parmezana

Priprema

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Tjesteninu procijedite, a jednu šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala ostavite sa strane.

Pomiješajte češnjak, svježi sir, krem sir, sol, papar i polovicu ukupne količine kelja. Smjesu stavite u blender i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Preostali dio kelja prokuhajte, ocijedite i ostavite sa strane.

Zagrijte maslinovo ulje u tavi, dodajte tjesteninu, umak i kelj. Dodajte 1 šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala i dobro promiješajte. Tjesteninu stavite na tanjure, pospite parmezanom i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti