Tjestenina u umaku od tune i rajčice
Ova niskokalorična večera oduševljava okusom i gotova je u tren oka.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 sitno nasjeckani luk
- 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
- 400g pasirane rajčice sa začinima
- ½ žličica čilija u prahu
- 1 žličica šećera
- 500 g tjestenine po izboru
- 100 g tune
- prstohvat svježe nasjeckanog bosiljka
Priprema:
- Zagrijte ulje na tavi i dinstajte luk i češnjak. Dodajte pasiranu rajčicu, čili, sol i šećer. Smanjite vatru i pustite da se kuha oko 5 minuta.
- U međuvremenu, skuhajte tjesteninu.
- Na kraju u umak dodajte ocijeđenu tunu iz konzerve i dobro promiješajte.
- U umak umiješajte skuhanu i ocijeđenu tjesteninu, pospite nasjeckanim bosiljkom i poslužite
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s rajčicama i tunom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s tunom i rajčicom20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s tunom i graškom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s tikvicama i tunom30 min12345
-
Jela od tjestenineŠpageti sa sardinama20 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345