Ukusni i jednostavni – domaći rezanci

Priprema rezanaca nikada nije bila jednostavnija! Sve sastojke već imate kod kuće, stoga ne morate brinuti da će vam nečega ,,zafaliti''.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 10 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
1 kg glatkog brašna (ili pirovog, za zdraviju opciju)
-
4 jaja
-
obilan prstohvat soli
- voda
Priprema domaćih rezanaca
- Pomiješajte brašno s jajima i solju. Postupno ulijevajte vodu dok ne dobijete čvrsto tijesto koje se neće lijepiti za vaše ruke.
- Mijesite ga dok ne postane u potpunosti glatko.
- Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na oko 3 mm debljine. Izrežite ga na pravokutnike širine oko 3 prsta te ih zatim ponovno izrežite na uže trakice.
- Skuhajte rezance u posoljenoj vrućoj vodi oko tri minute i poslužite uz varivo od ribe, mesni gulaš ili drugo jelo po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenine
-
Jela od tjestenineTjestenina s avokadom15 min12345
-
Jela od tjestenineZapečena tjestenina s piletinom40 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s kruškama i gorgonzolom20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s ajvarom20 min12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345