Ukusni i jednostavni – domaći rezanci
- Objavljeno: Četvrtak, 19.03.2020.
Priprema rezanaca nikada nije bila jednostavnija! Sve sastojke već imate kod kuće, stoga ne morate brinuti da će vam nečega ,,zafaliti''.
Sastojci
-
1 kg glatkog brašna (ili pirovog, za zdraviju opciju)
-
4 jaja
-
obilan prstohvat soli
- voda
Priprema domaćih rezanaca
- Pomiješajte brašno s jajima i solju. Postupno ulijevajte vodu dok ne dobijete čvrsto tijesto koje se neće lijepiti za vaše ruke.
- Mijesite ga dok ne postane u potpunosti glatko.
- Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na oko 3 mm debljine. Izrežite ga na pravokutnike širine oko 3 prsta te ih zatim ponovno izrežite na uže trakice.
- Skuhajte rezance u posoljenoj vrućoj vodi oko tri minute i poslužite uz varivo od ribe, mesni gulaš ili drugo jelo po želji.