Zapečena tjestenina s tikvicama

Zapečena tjestenina s tikvicama

Zapečena tjestenina s tikvicama
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 23.09.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zapečena tjestenina s tikvicama, zanimljiva kombinacija kao ideja za ručak ili večeru.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 614 kcal / 2.568,98 kJ

Sastojci

  • 400 g tjestenine
  • 2 tikvice narezane na trake
  • 100g dan starog bijelog kruha
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 425g carbonara umaka

Priprema

  1. Prethodno zagrijati pećnicu na 200°C. Kuhati tjesteninu u velikom loncu dok ne bude al dente. Dodajte tikvice u posljednjih 30 sekundi kuhanja. Ocijedite.
  2. U međuvremenu, stavite kruh u zdjelu i isjeckajte ga. Dodajte ulje, sol i papar.
  3. Napravite carbonara umak. Dodajte tjesteninu, soli i papra i miješajte.
  4. Prebacite smjesu u posudu za pečenje. Na vrh dodajte kruh. Pecite u pećnici 25 minuta. Poslužite.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti