Zapečena tjestenina s rajčicom i špinatom
- Objavljeno: Utorak, 18.05.2021.
Ako vam je klasična tjestenina pomalo dosadila, predlažemo da isprobate ovaj recept za ukusnu zapečenu tjesteninu
Sastojci
- 500 g tjestenine
- 3 žlice maslinovog ulja
- 6 režnjeva češnjaka
- žlica usitnjene chili paprike
- 500 g pasirane rajčice
- 60 ml kiselog vrhnja
- 450 g svježeg špinata
- pola žlice sušenog bosiljka
- papar
- sol
- 220 g ricotta sira
- 50 g ribanog tvrdog sira
- 50 g ribane mozzarelle
Priprema zapečene tjestenine s rajčicom i špinatom
- U tavi na srednjoj vatri zagrijte maslinovo ulje i pirjajte češnjak dok ne dobije laganu boju. Zatim dodajte chilli papriku i pirjajte uz miješanje još dvije minute.
- Češnjak i chili izvadite iz tave tako da ulje ostane u tavi.
- U tavu s uljem zatim dodajte pasiranu rajčicu i vrhnje te pirjajte nekoliko minuta konstantno miješajući. Nakon toga dodajte špinat i bosiljak te pirjajte dok špinat ne uvene.
- Dodajte sol i papar po ukusu, promiješajte i maknite s vatre.
- U vatrostalnu posudu stavite kuhanu tjesteninu te dodajte pripremljeni umak i ricottu. Sve dobro promiješajte, a na vrh stavite ribani tvrdi sir i mozzarellu.
- Pecite u pećnici 10-15 minuta, odnosno dok sir ne porumeni.
- Poslužite toplo.