Zapečena tjestenina s tikvicama, kobasicom, kukuruzom i sirom
Ovo je odličan način da iskoristite tikvice dok su u sezoni i ostale sastojke koje možda već imate u kuhinji.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300 g tjestenine (npr. penne, rigatoni ili fusilli)
- 2 srednje tikvice (oko 400 g), narezane na kolutiće
- 300 g svježe kobasice (npr. svinjske ili pileće), narezane na kolutiće
- 1 limenka (oko 200 g) kukuruza, ocijeđena
- 1 crveni luk, sitno nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 200 g ribanog sira (npr. gauda, edamer ili mozzarella)
- 50 g parmezana, ribanog
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar, po ukusu
- svježi peršin, sitno nasjeckan (po želji za posipanje)
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju u posoljenoj vodi. Ocijedite i ostavite sa strane.
- U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckan crveni luk i pržite dok ne postane staklast (oko 5 minuta). Dodajte češnjak i pržite još 1 minutu. Dodajte narezane kobasice i pržite dok ne poprime zlatnu boju (5-7 minuta). Dodajte narezane tikvice i pržite dok ne omekšaju (5-7 minuta). Umiješajte ocijeđeni kukuruz i sve zajedno kuhajte još nekoliko minuta. Posolite i popaprite po ukusu.
- U velikoj zdjeli pomiješajte kuhanu tjesteninu s povrćem i kobasicama. Dodajte vrhnje za kuhanje i polovicu ribanog sira. Sve dobro izmiješajte.
- Zagrijte pećnicu na 180 °C. Prebacite smjesu tjestenine u posudu za pečenje. Posipajte ostatkom ribanog sira i parmezanom po vrhu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok sir ne postane zlatno smeđ i mjehurićav (20-25 minuta).
- Izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi prije posluživanja. Po želji, posipajte sitno nasjeckanim svježim peršinom.
Vezani sadržaj:
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineKremasta tjestenina sa sirom15 min12345
-
Jela od tjestenineZapečena tjestenina sa šampinjonima50 min12345
-
Jela od tjestenineZapečena tjestenina s tikvicama50 min12345
-
Jela od tjestenineRavioli sa sirom u umaku od bundeve30 min12345
-
Jela od tjestenineFrittata od ostataka tjestenine!20 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345