Zapečena tjestenina s tikvicama, kobasicom, kukuruzom i sirom

Zapečena tjestenina s tikvicama, kobasicom, kukuruzom i sirom

Zapečena tjestenina s tikvicama, kobasicom, kukuruzom i sirom
  • Objavljeno: Utorak, 25.06.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovo je odličan način da iskoristite tikvice dok su u sezoni i ostale sastojke koje možda već imate u kuhinji.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 300 g tjestenine (npr. penne, rigatoni ili fusilli)
  • 2 srednje tikvice (oko 400 g), narezane na kolutiće
  • 300 g svježe kobasice (npr. svinjske ili pileće), narezane na kolutiće
  • 1 limenka (oko 200 g) kukuruza, ocijeđena
  • 1 crveni luk, sitno nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 g ribanog sira (npr. gauda, edamer ili mozzarella)
  • 50 g parmezana, ribanog
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar, po ukusu
  • svježi peršin, sitno nasjeckan (po želji za posipanje)

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju u posoljenoj vodi. Ocijedite i ostavite sa strane.
  2. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckan crveni luk i pržite dok ne postane staklast (oko 5 minuta). Dodajte češnjak i pržite još 1 minutu. Dodajte narezane kobasice i pržite dok ne poprime zlatnu boju (5-7 minuta). Dodajte narezane tikvice i pržite dok ne omekšaju (5-7 minuta). Umiješajte ocijeđeni kukuruz i sve zajedno kuhajte još nekoliko minuta. Posolite i popaprite po ukusu.
  3. U velikoj zdjeli pomiješajte kuhanu tjesteninu s povrćem i kobasicama. Dodajte vrhnje za kuhanje i polovicu ribanog sira. Sve dobro izmiješajte.
  4. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Prebacite smjesu tjestenine u posudu za pečenje. Posipajte ostatkom ribanog sira i parmezanom po vrhu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok sir ne postane zlatno smeđ i mjehurićav (20-25 minuta).
  5. Izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi prije posluživanja. Po želji, posipajte sitno nasjeckanim svježim peršinom.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti