Zapečena tjestenina sa šampinjonima

Zapečena tjestenina sa šampinjonima

Zapečena tjestenina sa šampinjonima
  • Objavljeno: Petak, 24.01.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovo vegetarijansko jelo obiluje proteinima, a njegova kremasta tekstura će oduševiti i najveće mesne gurmane!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 400 g tjestenine po izboru
  • 300 g šampinjona
  • 1 glavica luka
  • 500 ml mlijeka
  • 20 g brašna
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica senfa
  • 100 g naribanog sira po izboru
  • 25 g parmezana
  • sol i papar po želji

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama s pakiranja (pazite da ne prekuhate, neka ostane al dente jer će se dokuhati u pećnici).
  2. Nasjeckajte glavicu luka i prepržite kratko na ulju.
  3. Dodajte nasjeckane šampinjone.
  4. Pospite brašnom i lagano miješajte uz postupno dodavanje mlijeka.
  5. Kuhajte oko 5 minuta.
  6. Dodajte senf, sol i papar.
  7. Dodajte naribani sir i kuhajte još 1 do 2 minute.
  8. Skuhanu tjesteninu stavite u posudu za pečenje i prelijte umakom.
  9. Tjesteninu stavite u vatrostalnu posudu, prelijte umakom i pomiješajte.
  10. Pospite parmezanom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C, oko 10 minuta.

Poslužite toplo uz zelenu salatu ili svježe rajčice!

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti