Zapečeni njoki s maslacem i parmezanom

Zapečeni njoki s maslacem i parmezanom

Zapečeni njoki s maslacem i parmezanom
  • Objavljeno: Srijeda, 02.06.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sa samo nekoliko sastojaka možete pripremiti ukusne njoke pečene na tavi.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 žlice maslaca 
  • 500 g njoka 
  • 3 protisnuta režnja češnjaka 
  • 50 g parmezana 
  • 2 žlice svježeg sjeckanog peršina 
  • sol 

Priprema zapečenih njoka s maslacem i parmezanom

1. U tavi rastopite 3 žlice maslaca. Dodajte njoke i začinite solju.

2. Pržite njoke 8-10 minuta dok ne dobiju laganu smeđu boju. Konstantno miješajte kako njoke ne bi zagorjele.

3. Pred kraj prženja dodajte preostalu žlicu maslaca, češnjak i polovicu parmezana te dobro promiješajte dok se sir ne rastopi.

4. Maknite s vatre te umiješajte peršin i ostatak parmezana.

5. Poslužite toplo kao prilog.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti