Zapečeni njoki s maslacem i parmezanom

Sa samo nekoliko sastojaka možete pripremiti ukusne njoke pečene na tavi.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme:
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 žlice maslaca
- 500 g njoka
- 3 protisnuta režnja češnjaka
- 50 g parmezana
- 2 žlice svježeg sjeckanog peršina
- sol
Priprema zapečenih njoka s maslacem i parmezanom
1. U tavi rastopite 3 žlice maslaca. Dodajte njoke i začinite solju.
2. Pržite njoke 8-10 minuta dok ne dobiju laganu smeđu boju. Konstantno miješajte kako njoke ne bi zagorjele.
3. Pred kraj prženja dodajte preostalu žlicu maslaca, češnjak i polovicu parmezana te dobro promiješajte dok se sir ne rastopi.
4. Maknite s vatre te umiješajte peršin i ostatak parmezana.
5. Poslužite toplo kao prilog.
Izvor:
alainga.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
Popularni recepti
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKroketi od batata40 min12345
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345