Kokos kocke
Ovaj fini kolač je prilagođen dijabetičarima.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 55 g tamne čokolade
- 85 g kakaa
- 200 ml kipuće vode
- 100 g mljevenih badema
- 50 g sojinog brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 90 g omekšanog maslaca
- 200 g ksilitola
- 5 jaja
- 125 ml kokosovog mlijeka
-
Krema
- 80 ml slatkog vrhnja
- 220 g mascarpone sira
- 2 žlice likera od kokosa
- 30 g kokosovog brašna
- 3 žlice ksilitola u prahu
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite dva lima za pečenje dimenzija 23x23 cm.
- Stavite čokoladu i kakao u zdjelu i prelijte kipućom vodom. Dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite da se malo ohladi.
- Pomiješajte mljevene bademe, sojino brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
- Maslac i ksilitol dobro izmiješajte mikserom. Dodajte jedan po jedan žumanjak i sve dobro izmiješajte. Dodajte kokosovo mlijeko i smjesu čokolade. Kada sve dobro izmiješate, dodajte suhe sastojke.
- Istucite bjelanjke i lagano umiješajte u smjesu.
- Ulijte tijesto u kalup za pečenje i pecite oko 20 minuta. Ostavite da se u potpunosti ohladi.
- Istucite slatko vrhnje. Dodajte mascarpone, kokos, ksilitol i liker, i lagano promiješajte.
- Kremu namažite na jedan biskvit i poklopite drugim.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela za dijabetičareKuglof od čokolade1 h12345
-
Jela za dijabetičareBrownies40 min12345
-
Jela za dijabetičareAnđeoski kolač1 h12345
-
Jela za dijabetičareCrno-bijeli kolač30 min12345
-
Jela za dijabetičareČokoladni muffini bez brašna35 min12345
Popularni recepti
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345